Body & Mind

Ontspanning en bezinning

De Jalón Vallei nodigt uit tot rust, bezinning en het hervinden van je energie en levenslust. Dit kun je doen onder vakkundige begeleiding, alleen, of met een groep. Er zijn verscheidene mogelijkheden om geestelijk én fysiek op te laden. Naast ontspannende uitjes en actievere activiteiten om je gedachten te verzetten, kun je bijvoorbeeld denken aan massage, yoga, en meditatie.


Yoga en meditatie

Yoga verbindt het lichaam, de ademhaling en de geest en kan bijdragen aan het verminderen van stress en onrust. Het woord yoga ( योग ) is als woord afkomstig van het Sanskriet युज् , dat zoiets betekent als hechten of verenigen. Yoga is een hindoeïstische filosofie die leert het gevoel, de geest en het lichaam te beheersen, met als doel dichterbij het hogere, het goddelijke te komen. In de westerse wereld is vooral hatha-yoga bekend, een combinatie van asana’s (fysieke houdingen) en pranayama’s (ademhalingstechnieken). Afgeleide yogatypen zijn ashtanga vinyasa yoga en bikramyoga, die een iets dynamischere serie van oefeningen kennen, en natya-yoga, dat dansend wordt beoefend. In de vallei zijn ervaren yoga-docenten die verschillende typen yoga verzorgen, ook individueel.

 

Eveneens bekend als manier om ontspanning en rust te vinden, vooral bekend uit het Hindoeïsme en Boeddhisme, is meditatie. De pure omgeving, frisse lucht en rust lenen zich goed voor focus, observatie en loslaten. Al dan niet in combinatie met een mooie wandeling door de natuur zijn dit ideale omstandigheden voor concentratie-meditatie en vipassana meditatie. 

Massages

Ook massages behoren tot de mogelijkheden voor ontspanning van spieren en het loslaten van stress. Massages kunnen op locatie worden verzorgd. Wat dacht je van een Zweedse massage of dieptemassage in de olijfgaard, een sportmassage na een actieve ochtend, een behandeling met reflexologie, of een Thaise massage? 

Professional support

Wil je graag opladen, of meer balans in je leefpatroon? Waarschijnlijk legt de combinatie van rust, stilte, natuur en schone lucht al een mooie basis, maar er zijn verschillende professionals in de Jalón Vallei die je kunnen bijstaan met trainingen, coaching en andere vormen van support. Je kunt hierbij denken aan een yoga ochtendsessie in de buitenlucht, oefeningen bij het zwembad of in de tuin, en een stiltewandeling door de natuur aan het eind van de dag. Gezonde maaltijden en tussendoortjes, het goede weer, en jouw eigen combinatie van ontspannen en inspannen:  je gaat volledig opgeladen terug naar huis!

Fit with Jacintha

Bewegen op Muziek
Een ´low impact´ cardio sessie op heerlijke muziek met spierversterkende oefeningen!
Hierna begin je fris en fit aan de nieuwe dag !

Mohini Sound Healing

Sound Healing concerten op bijzondere locaties! Maud geeft één op één klankschaal behandelingen. Paul geeft Handpan meditatie en les in Handpan, Cajon en Djembé.


Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Met tientallen routes is er voor elk niveau aanbod van wandelroutes.
Meer . .