Wielrennen en mountainbiken

Wie van de fiets houdt, kan eigenlijk niet om de Jalón Vallei heen. Niet voor niets trainen vrijwel alle professionele teams er jaarlijks voor de Vuelta, Giró en Tour. Maar ook semi-profs, amateurs, recreatiefietsers en mountainbikers voelen zich helemaal thuis in het uitdagende gebergte van de vallei.

Wielrennen in de vallei
Coll de Rates
Groepstochten met begeleiding

De aanleiding voor deze perfecte regio om te fietsen is velerlei. Met meer dan 300 dagen zon en een gemiddelde temperatuur van 18 graden kan er het hele jaar door gefietst worden in de vallei. Daarbij komt dat het wegennetwerk goed onderhouden wordt, de bewegwijzering duidelijk is, en automobilisten in Spanje (wettelijk!) bij het inhalen van fietsers rekening dienen te houden met een minimale afstand van 2 meter en verminderde snelheid. Denk daarnaast aan de prachtige natuur, de lekkere en gezonde Spaanse keuken, en de perfecte luchtkwaliteit, en je begrijpt waarom deze regio de plek bij uitstek is om te fietsen.

Cols van categorie één, twee en drie

In de Jalón Vallei hangt, mede door de uitdagende Coll de Rates en de recente komst van verschillende fietscafés, een echte fietssfeer. De combinatie van het afwisselende landschap tussen berg en dal maakt van elke tocht weer een unieke beleving. Ook zijn er voldoende bedrijven voor fietsverhuur in de vallei, waardoor je gemakkelijk kan beschikken over uitstekend materiaal tegen ook nog eens zeer schappelijke tarieven. Indien gewenst wordt de fiets (uiteraard goed afgesteld) afgeleverd op de verblijfslocatie. Een impressie van de vele fietsroutes in en rondom de Jalón Vallei vind je hier.

ALTA Bike Rental

Alta Bike Rental biedt topkwaliteit. Excellente fietsen van het Italiaanse wielrenmerk Wilier en Nederlands trots Gazelle, en topservice door de perfect onderhouden huurfietsen, afgesteld op maat, af te leveren op je accommodatie. Enjoy the ride! 


Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Meer . .