Wil je er even helemaal tussenuit? Weg uit de waan, hectiek en uitdagingen van je alledaagse werkdag en omgeving? Heb je tijd en ruimte nodig om helemaal ‘tot zinnen’ te komen? Een ‘reset’ wellicht? Nieuwe ideeën en inzichten nodig? Of gewoon even totale ontspanning? Zoek niet verder.

 

Welkom in de Jalón Vallei, The Recharge Valley of Spain

  

Overweldigende vergezichten op weidse ongerepte natuur. Ruimte om in alle rust te ontspannen, schone lucht in te ademen en te genieten van een puur, zonnig en kleurrijk klimaat. Een toegankelijke, authentiek Spaanse omgeving waarin cultuur, activiteiten en ongepolijste schoonheid samenkomen. In alle vrijheid kun je hier jezelf zijn en jezelf verwonderen, zonder stress, weg van de massa, de drukte of de stad. Dit is de Jalón Vallei, of Vall de Pop: kom ontdekken, vind inspiratie, en laad jezelf weer helemaal op!

Heerlijk om een dag lekker bij het zwembad te liggen met een goed boek en een drankje
'Nietsdoen'
Met tientallen routes is er voor elk niveau aanbod van wandelroutes.
Wandelen
Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Accommodaties
Voor zowel professionals als amateurs zijn er parkoers. Ook is het mogelijk begeleiding in te huren.
Fietsen en mountainbiken
Yoga Meditatie
Body & Mind
Manages in de omgeving geven je de mogelijkheid om alleen of met begeleiding een tocht te maken.
Paardrijden

Inspirerende combinatie van aan smaken en geuren vind je ook terug in het aanbod van restaurants en bars.
Culinair: Restaurants en bars
Oude Moorse dorpen met eeuwen lange historie
Historische cultuur
Er zijn veel golfbanen in de omgeving. Voor elke handicap wat wils.
Golfen
Paragliding
Paragliding
Ieder dorp heeft een weekmarkt met versproducten en antiek
Bezoek aan markten
Met meer dan 320 dagen per jaar zon en zowel in zomer als winter heerlijke temperaturen een dagje strand zeker de moeite waard.
Zon en strand

Wandeltochten door de bergen - Wandelen

 

 

Stevig en gezond wandelen in de Jalon Vallei is bijna vanzelfsprekend. In een op- en neergaand wandelgebied met circa 2.500 km beschreven wandelroutes loop je altijd op de meest prachtige en goed begaanbare plekken.


Strand - Prachtige witte pittoreske stranden

 

 

De zuidoostkust van Spanje heet om 2 redenen de Costa Blanca. De witte kuststrook tussen pakweg Valencia en Cartagena biedt een scala aan kleine baaitjes en rustige  stranden. Daarnaast zorgen de bloeiende amandelbomen in februari voor een wit-roze versiering van grote delen van het land achter de kust.


Amandelbloesem - In februari staat de vallei in bloei met witte roze bloemen aan de amandelbomen.

 

 

De amandelbloesem in februari is ongeëvenaard mooi. Als een roze-wit laken ligt de bloesem over de vallei. De subtiele geur luidt het voorjaar in. Absoluut de moeite waard om van te komen genieten, en te combineren met een mooie wandeling in de frisse lucht en onder de vriendelijke voorjaarszon. 


De vloek van Spanje (of de zegen, zegt de ander) is die oneindige kustlijn die alles naar zich toe zuigt omdat de zon erboven hangt. Als de Jalon Vallei aan de Cote d’Azur lag zou het omkomen van het toerisme. Eigenlijk zijn we blij dat dit niet zo is, maar aan de andere kant kan ik het niet uitstaan dat op een uur reisafstand van Valencia of Alicante een volstrekt onbekende wereld bestaat, waar miljoenen zonnejagers elk jaar voorbijrazen, als ze er niet overheen vliegen.

 

Klimaat, koppigheid, de genade van het lot en letterlijke afwezigheid hebben ook in de Jalon Vallei veel laten staan en het resultaat is dat je tijdelijk in de illusie kunt leven dat de wereld niet zo chaotisch, wild en vluchtig is als de krant en het beeldnieuws ons doen geloven.

 

Vrij naar: Cees Nooteboom – 'De omweg naar Santiago'