Stranden

Que pasa? Geen massa!

De zuidoost kust van Spanje heet niet voor niets de Costa Blanca: de witte kuststrook tussen pakweg Valencia en Cartagena biedt een scala aan kleine baaitjes en rustige stranden.

Prachtige pittoreske baai
Cala del Portixol
Ruwe witte kust

Dit is precies wat je aan de kuststrook van deze Spaanse regio vindt: witte stranden. Je hoeft geen ‘strandmens’ te zijn om af en toe te willen genieten van de oneindigheid van de zee en het kalmerende geruis van de golven. Er zijn verschillende kleine baaitjes te vinden tussen de grillige rotsen met helderblauw water, een aangename temperatuur en de meest prachtige uitzichten op rotsenpartijen en natuur.

Chirinquito aan het strand

Ga je genieten van het water, neem dan zeker een snorkel set mee en waterschoenen: ook onder water is er van alles te zien. Ga je voor de rust kies dan voor een kleine afgelegen baai zonder voorzieningen. Er zijn ook stranden waar meer mogelijkheden geboden worden. Soms is er dus alleen die prachtige baai met dat turquoise water, soms is er een kleine chirinquito waar je van een hapje en drankje kunt genieten, en soms zijn er restaurants en watersport faciliteiten. Waar je ook maar zin in hebt: het moet lukken om op jouw manier te genieten van deze fraaie kust!


Kano / kajak / paddleboard

Guadelest
www.kayakbeni.com

Calpe
www.surfriderscalperent.com

Calpe / Benissa / Moraira
www.lasantipodas.com

Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Heerlijk om een dag lekker bij het zwembad te liggen met een goed boek en een drankje
Meer . .