Markten

Bezoek authentieke marktjes

Geen dorp in Spanje zonder een markt! Kleine dorpen hebben vaak één keer per week een kleine groentenmarkt, maar hoe groter het plaatsje hoe groter het feest wordt. 

wekelijkse markten met antieke spullen
Rastro in Xaló: Antiek en curiosa
Wekelijkse markten met antieke spullen

Kom schatgraven

Xaló, de plaats vernoemd naar de vallei en rivier 'Jalón', heeft zijn eigen, beroemde rastro elke zaterdagochtend: een kilometer kramen met antiek, tuinspullen, snuisterijen, lokale producten, boeken … je blijft je verbazen. Dit soort rastro’s zijn er meer te vinden in de vallei. Maar geniet ook van de mooie weekmarkten met kramen vol fruit, planten, kruiden, groenten, en ambachtelijke kazen, worsten, hammen, patés, olijfolie, wijn en noten. Vaak kun je ook een combinatie van alle producten vinden, nog aangevuld met kleding, schoenen en sieraden.

Geniet van en mét de lokale bevolking

Na zo'n ochtend is het fijn ontspannen met een goede cortado op een terras, liefst met zicht op de markt. Hier zie je het Spaanse leven zoals het al eeuwen gaat: mensen begroeten elkaar uitgebreid, maken een praatje en betrekken andere bekenden bij het gesprek. Veel handgebaren en gelach - en alvast een hint: dit is ook een normale gang van zaken voor klanten aan de ene kant, en verkopers aan de andere kant van een balie of kraam. Zeker op zaterdag wordt uitgebreid de week, het weer en familie besproken dus neem de tijd en geniet met ze mee!

Met tientallen routes is er voor elk niveau aanbod van wandelroutes.
Oude Moorse dorpen met eeuwen lange historie
Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Meer . .