Culinair

Tapas en sterren

Op culinair gebied is er veel te ontdekken in de Jalon vallei. Er zijn vele restaurants waar je een uitstekend menu van de dag (menú del día) eet voor een bescheiden prijs of waar je een heerlijke selectie tapas vindt. Ander goed nieuws: steeds meer chefs vestigen zich in deze regio waardoor ook op (bijna) sterrenniveau eten mogelijk is, maar nog wel tegen Spaanse prijzen. Daarnaast zijn er ook meerdere toprestaurants met één of meerdere Michelinsterren op korte afstand. Kortom: van tapa tot estrella, alles in de buurt! 

Heerlijke traditionele gerechten
Cocas
heerlijke visgerechten uit de middellandse zee
Paella

In Dénia zijn een meerdere restaurants beloond met 1 of meer sterren, en zo zijn er nog verschillende te vinden langs de kust. Deze regio combineert de producten van het land met die van de zee door zijn ligging, en profiteert ook nog steeds van de Moorse invloeden in de keuken. Deze inspirerende combinatie levert een keur aan smaken en geuren op.

Wijnproeven

Daarnaast timmert de wijnregio tussen Valencia en Alicante ook succesvol aan de weg. Er zijn verschillende interessante grote en kleine bodega’s te bezoeken en zo kun je ontdekken dat de vallei, die vooral bekend staat om een uitstekende moscatel dessertwijn, steeds meer witte (droge moscatel) en mooie rode wijnen produceert.

 

Uiteenlopende activiteiten weken worden georganiseerd, een kookweek, workshops, olijven- amandel- of wandelweek. Mail ons met je wensen.

Vakantiehuis B&B om uit te rusten en op te laden
Meer . .